Fibrobeton Düzce Fabrikası’na Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Heyetinden Ziyaret Düzce Üniversitesi’nin 20 Şubat 2017 tarihinde düzenlediği “Değerlerimiz Kültürümüz ve Çocuklarımız, Milli Oyuncak” konulu çalıştaya katılmak üzere Düzce‘ye gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bir heyet, özel olarak da Fibrobeton fabrikasını ziyaret etti.
Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan başkanlığındaki heyet, Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener ’in ev sahipliğinde Fibrobeton Ar-Ge Merkezi ve fabrikasını gezdi. Fabrika gezisinde heyete Fibrobeton mühendislerince geliştirilen ve dünyanın 5 kıtasına ihraç edilen katma değerli yüksek inovatif ürünler hakkında bilgiler verildi.
Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 2017 yılında 1.000 şirket hedefi doğrultusunda, 350’nci Ar-Ge Merkezi Belgesi’nin Fibrobeton ’a verilmesinin önemine işaret ederek, tebriklerini iletti. Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ile birlikte yedi kişiden oluşan heyette; Düzce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fuat Şimşek, Teknopark Genel Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Şahin, Düzce Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şule Ciritçioğlu, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş ile Hatice Çakır ve Kamil Özkan yer aldılar.
Düzce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fuat Şimşek, Türkiye`de katma değeri yüksek ürünler üreten Fibrobeton gibi sanayi neferi şirketleri görmekten büyük gurur duyduklarını belirtti. Şimşek, “Betonu Türkiye’de işleyerek, İngiltere’den Amerika’ya kadar dünyanın birçok ülkesine, dış cephe kaplamasına hazır, pırıl pırıl ürünler olarak ihracı, Türk sanayinin gelişme düzeyini göstermesi bakımından gurur vericidir” dedi.
Dündar Yetişener de konuşmasında, Fibrobeton fabrikasının, dünyanın tek çatı altındaki en büyük kapasiteli ve en ileri teknolojiye sahip entegre tesisi olduğunu söyledi. Yetişener, “Şirket olarak tamamen ürün geliştirmeye odaklanmış yapımızdan aldığımız güçle, dünya GRC sektörüne Türkiye’den birçok ilki kazandırdık.
Dünyada GRC sektörünün lideri olduk. Sanayici olarak ilk önce inovasyona ve sürdürülebilirliğe inandık. Ne mutlu bize ki, ısıya, yangına, suya ve özellikle depreme dayanıklı dünya çapındaki patentli ürünlerimiz, ihracatımız ve 800’ü aşan istihdamımız ile ülkemiz ekonomisine ve kalkınmasına 30 yıldır sürdürülebilir bir çizgide katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.